De Algarve trekt elk jaar miljoenen toeristen en kent een spectaculair landschap vol kliffen, zeegrotten, verborgen baaien en gouden stranden. De Algarve wordt beschouwd als een paradijs voor surfers en natuurliefhebbers. Als u uw campingvakantie in de Algarve boekt, kunt u genieten van de Atlantische kust en zijn bezienswaardigheden. De Algarve is de meest zuidelijke regio van Portugal. Dit gebied van bijna 5.000 km² herbergt beroemde badplaatsen en authentieke vissersdorpjes met lokale ambachten en gastronomie. Een kampeervakantie in een stacaravan in de Algarve, op een camping aanbevolen door Allcamps, nodigt u uit om te gaan wandelen of paardrijden, om te ontspannen op het strand en om nieuwe culturen te ontdekken.

Waar vindt u de Algarve?

De Algarve is een mix van goed bewaard gebleven ruige kusten en toeristische stadjes met talrijke sportieve en culturele voorzieningen. Deze dynamische regio, met gemiddeld 2.800 uren zonneschijn per jaar, biedt een breed scala aan buitenactiviteiten en uitstapjes. De Alentejano en de Costa Vicentina ligt in het hart van deze meest zuidelijke regio van Portugal, die zich uitstrekt van Lagos tot Faro en bekend staat om zijn kilometerslange stranden aan de Atlantische kust en zijn golfbanen. De kustlijn van de regio is sterk ontwikkeld en u vindt er alle diensten die u nodig heeft voor een perfecte vakantie.  

Waarom een camping in de Algarve reserveren?

Kamperen in een stacaravan is de ideale manier om te ontspannen en te genieten van de zeelucht, met alle moderne comfort en bewegingsvrijheid. De campings die door Allcamps worden aanbevolen, liggen in het hart van de toeristische en historische plaatsen van de Algarve en bieden een breed scala aan activiteiten. Boek een camping en u kunt:
  • Wandelen bij de zee
  • Duiken
  • Middeleeuwse steden bezoeken
  • Plezier maken in pretparken

Zonnen en relaxen

De Algarve is de thuisbasis van enkele van de mooiste stranden ter wereld. Op en rond de stranden liggen prachtige vakantiemomenten te wachten. In de omgeving kunt u verschillende stranden en kliffen bezoeken, zoals Ponta da Piedade, maar ook de natuurparken en de gastronomie van de streek. Vergelijk onze selectie van campings in de Algarve met voordelige prijzen of neem contact met ons op en wij vinden de perfecte accommodatie voor uw vakantie.