Duitsland is nog altijd een van de populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders. In Duitsland hebben we verschillende campings verspreid over het hele land, die u snel en gemakkelijk bij ons kunt boeken. U vindt bij Allcamps bijvoorbeeld campings in het Zwarte Woud en in Beieren, maar ook bij steden zoals Neurenberg.

Daarom kiest u voor Duitsland

Duitsland is een van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders. Bij Allcamps kunt u kamperen in Duitsland: wij zorgen voor een volledig ingerichte stacaravan op een luxe camping in Duitsland, zodat u alleen nog maar hoeft te genieten van al het moois dat Duitsland te bieden heeft. Naast Berlijn, München en Keulen zijn er vele andere bijzondere en originele plaatsen te bezoeken, zoals het eiland Mainau midden in de Bodensee, goed te bereiken vanaf camping Gitzenweiler Hof. Bezoek ook kasteel Neuschwanstein, het Zwarte Woud en kasteel Wartburg.


Duitsland met kinderen

Wist u dat In Duitsland zich enkele van de grootste en origineelste themaparken van Europa bevinden? In Freiburg is Europapark populair bij gezinnen en 'thrillseekers;'. Dit park is goed te bereiken vanaf camping Herbolzheim. Phantasialand heeft een aantal gave achtbanen. De snelste en langste ter wereld! Legoland in Beieren is ook een populaire bestemming voor gezinnen. Het Movie Park Germany en de Bavaria Filmstadt tonen de fascinerende wereld van de film. En elk jaar vindt in Neurenberg een beurs plaats die bijzonder populair is bij kinderen: de speelgoedbeurs. De speelgoedbeurs vindt plaats naast het Speelgoedmuseum en het originele Playmobil Fun Park.

Campingvakantie in Duitsland

Duitsland is in veel opzichten een ideale bestemming voor een zomervakantie met het gezin. Duitsland ligt gunstig vanwege de korte afstand tot Nederland. Daar vindt u bijvoorbeeld de familiecamping Ferienresort Cochem of nog dichterbij: Ferienresort Bad Bentheim. Veel campings beschikken over een zwembad of liggen aan een meer of rivier. U kunt de unieke natuur van de Harz of de kusten van Sleeswijk-Holstein verkennen. Maar ook het Zuid-Duitsland is een prachtige bestemming. Hier vindt u natuur, kastelen en kasteelruïnes in de bergen. Het zuiden van het land is tevens een mekka voor wijn- en bierliefhebbers. 

Duitsland staat vooral bekend om zijn bier, dus waarom niet even stoppen bij een van de vele bierhuizen in het land om wat lokaal geproduceerd bier te proeven. U kunt dan ook gelijk de worsten en zuurkool van het land proberen. De eetcultuur varieert echter sterk, afhankelijk van waar je je in het land bevindt. U kunt echter zeker zijn van lekker en vullend eten, waar u ook bent.

Duitsland heeft een gematigd klimaat, waarbij het westen en noorden een kustklimaat hebben en het oosten en zuiden een landklimaat. Dit betekent dat de seizoenen min of meer net zo wisselen als in Nederland, hoewel het zuiden soms wat warmer is dan het noorden. Het Rijndal is het warmste gebied, met de minste dagen regen.