Campania is een schitterende regio in het zuiden van Italië. Deze regio wordt gekenmerkt door een zacht klimaat en bezit talloze prachtige landschappen. In deze regio kunnen natuur en cultuur liefhebbers hun hart ophalen. U vindt hier glooiende heuvellandschappen en mooie steden. Zo kunt u een bezoek brengen aan de hoofdstad Napels of het historische Pompeji. 

Te zien en te doen in Campania

Campania is een veelzijdige regio die veel te bieden heeft.  Zo kunt u tijdens uw vakantie in Campania zeker een bezoek brengen aan de stad Napels. Deze grote stad heeft veel te bieden. Wat u zeker niet mag missen is het Museo Archeologico Nazionale, het rijkste archeologische museum van Italië. Hier treft u veel beelden en bouwwerken die zijn teruggevonden uit het onder vulkanisch as bedolven Pompeij.  tijdens een vakantie in Campania is de vulkaanstad Pompeij aan de voet van de Vesuvius een echte aanrader. Hier krijgt u een goed beeld van het dagelijkse Romeinse leven. Zo ziet u tijdens een wandeling door dit oude dorp de diepe groeven van de karren nog in de weg staan. Verder ziet u prachtige badhuizen en kleurrijke schilderingen. Verder is het mooie eiland Capri een bezoek waard. Dit mondaine eiland is erg duur als het aankomt op eten en overnachten. De grootste trekpleisters zijn de prachtige kustlijn en de natuur. Vergeet dus zeker niet uw camera mee te nemen.

 

De mooiste campings voor kamperen in Campanië

Baia Domizia 

Baia Domizia is een luxe 4-sterrencamping dat alles biedt waar u op vakantie behoefte aan zult hebben. Loop gemakkelijk naar het zandstrand, ga voor ultieme ontspanning in de jacuzzi, doe actief en neem deel aan de watergymnastiek of ga een middagje windsurfen. De camping is fraai gelegen in de baai van Gaeta, tussen Rome en Napels.

Santa Fortunata 
Deze camping ligt aan de Amalfi kust, een van de mooiste kustgebieden van Italië. Een ideaal vertrekpunt dus om dit prachtige stukje Italië te ontdekken.