De indrukwekkende Italiaanse hoofdstad Rome is het theater van de geschiedenis. Hoofdrolspelers als het Colosseum en het Pantheon tonen u het verhaal van de Romeinse beschaving. Rome is dan ook bij uitstek een onvergetelijke bestemming voor geschiedenis-, cultuur en architectuurliefhebbers. Wandel is de smalle straatjes en snuif de Romeinse cultuur op. En geniet van de heerlijke pasta!

Waarom een camping in Rome?

LUX-camp zet de vier highlights graag voor u op een rijtje:

Rome laat absoluut niemand koud. Het is onmogelijk niet onder de indruk te zijn van deze overweldigende stad.

  • Het Colosseum
  • Vaticaanstad
  • Het Forum Romanum
  • Het Pantheon

Rome is het podium van de westerse cultuur

Rome kent een zeer lange geschiedenis die zich uitspreidt over meer dan 2700 jaar. De westerse cultuur is er tot bloei gekomen en de grandeur van die bloeiperiodes is nog steeds zichtbaar wanneer u er tijdens een vakantie kampeert.

Wanneer u door de stad wandelt valt u zeker van de ene verbazing in de andere. De kleine en prachtige straatjes wisselen zich af met indrukwekkende piazzas. U ziet het ene monument na het andere en begrijpt in één ogenblik waarom Rome één van de mooiste steden van Europa is.

De mooiste campings voor kamperen in Rome

In Rome bevinden zich diverse vakantie camping gelegenheden die gedurende de vakantieperiodes luxe stacaravans verhuren. Kom bijvoorbeeld in het voorjaar op de camping Pinksteren vieren bij I Pini, California of Camping Fabolous.

Camping I Pini

Camping I Pini bevindt zich in een natuurrijk gebied op 35 kilometer afstand van Rome. Tijdens een verblijf op deze camping, maakt u kennis met luxe kamperen. Geniet van een ontspannen hydromassage in het zwembad en ga heerlijk wandelen of paardrijden in de nabije omgeving.

Camping California

Camping California is gevestigd in het Maremma natuurgebied. Dit is het grensgebied tussen Lazio en Toscane. Ervaar echte camping luxe in een stacaravan op deze ruime camping en geniet van de omliggende natuur en het mooie zwembad. Kinderen vermaken zich in het kinderbad, de speeltuin en op het strand.

Camping Fabolous

Wanneer u een stacaravan huurt op Camping Village Fabulous, maakt u eenvoudig en comfortabel gebruik van georganiseerde uitstapjes naar populaire locaties als Rome, Napels en Pompeii. Ook op de camping valt veel te beleven voor volwassenen en kinderen. In de avonduren wordt u bijvoorbeeld vermaakt met muziek en live shows.

Strand en natuur in Rome

Wilt u een bezoek brengen aan de kust, tijdens uw verblijf in de provincie Rome? Reis dan af naar de schilderachtige kustplaatsjes Sperlonga en Gaeta. Die bevinden zich ten zuiden van de hoofdstad. In de regio bevinden zich ook diverse regionale en nationale parken.

Een van die parken is Circeo. Daar treft u stekelvarkens, wilde zwijnen en vogels aan. Ostia is de badplaats die zich het dichtst bij Rome bevindt. Het kan er in het hoogseizoen wel erg druk zijn.

Steden in buurt van Rome

In de provincie Rome bevinden zich ook diverse andere aantrekkelijke steden. Een van die steden is bijvoorbeeld Tivoli. Deze bestemming bevindt zich op 20 kilometer afstand van de hoofdstad. Het Villa d'Este paleis en Villa Adriana zijn de belangrijkste trekpleisters van Tivoli.

Ten noorden van de hoofdstad Rome, ligt de belangrijke havenstad Civitavecchia. Vanuit deze stad vertrekken de boten naar eilandbestemmingen als Sicilië en Sardinië. Bezoek in Civitavecchia onder andere het grote Forte Michelangelo kasteel en het Museo Nazionale Archeologico.

Eten, cultuur en klimaat in Rome

Eten, drinken en cultuur

In de omgeving van Rome worden veel lokale gerechten met orgaanvlees gekookt. Pajata (lamsingewanden in tomatensaus) en Trippa alla Romana (mals gestoofde stukjes pens in tomatensaus) zijn bijvoorbeeld geliefde orgaanvleesgerechten. Combineer deze maaltijden met een Frascati uit de gelijknamige wijnstreek. Leer meer over de oorsprong van deze witte wijn en de lokale cultuur door een bezoek te brengen aan de artistieke en historische Frascati regio.

Weer en klimaat

Rome kan het beste worden bezocht in het voorjaar of in de herfst. Gedurende de zomermaanden is de temperatuur vaak erg hoog en hangt er te veel smog in de stad. Het milde Middellandse Zee klimaat zorgt ervoor dat de temperaturen in de lente en herfst comfortabel zijn. Ook in de winterperiode wordt het zelden echt heel erg koud in Rome.