Het Trasimenomeer (Lago di Trasimeno in het Italiaans) is een prachtige vakantiebestemming in Umbrië. Als u op zoek bent naar een camping omgeven door natuur zit u hier goed. Ervaar hier de natuur in al haar facetten en kom helemaal tot rust. Het Trasimenomeer is een prachtige plek voor een geslaagde kampeervakantie. 

Te zien en te doen aan het Trasimenomeer in Umbrie

Aan het Trasimenomeer is er genoeg te zien en te doen.

Zo kunt u vanaf onze campings aan het Trasimenomeer een bezoek brengen aan het mooie Siena. In vergelijking met Florence is Siena een stuk kleiner en echt een warme en overzichtelijke stad, gebouwd tegen een heuvel. Hier kunt u heerlijk door de smalle straatjes wandeling. Bezoek zeker het Piazza del Campo. Op dit plein kun je heerlijk genieten van een verkoelend drankje op één van de vele terrasjes.

Het Trasimenomeer wordt omgeven door schitterende flora en fauna. Als u zich aan het meer bevindt, is een bezoek aan het regionale natuurpark de moeite waard. Dit gebied heeft een oppervlakte van zo’n 13.200 hectare. In het natuurpark vindt u verschillende leuke dorpjes zoals Panicale en Tuoro.


Vanaf onze campings aan het Trasimenomeer kunt u ook een bezoek brengen aan het prachtige Florence. Florence is de hoofdstad van Toscane en biedt vele bezienswaardigheden. Loop zeker over de beroemde Ponte Vecchio brug met leuke winkels. Verder raden wij u de Boboli tuinen aan achter het Palazzo paleis. Deze tuinen behoren tot de mooiste in heel Florence. Vergeet zeker niet uw camera mee te nemen. 


Comfortabel kamperen aan het Trasimenomeer

Allcamps biedt diverse campings aan het Trasimenomeer. Camping Badiaccia is een topcamping, ideaal voor de watersporter. Op deze kleine camping zijn namelijk verschillende watersporten mogelijk. Daarnaast zijn er verschillende sportvelden en is het mogelijk om fietsen te huren op de camping. 

Verder bieden we u camping Cerquesta aan. Deze mooie camping is opgebouwd uit verschillende terrassen en heeft een mooi zwembad met schitterend uitzicht. Op slechts 100 meter vindt u het Trasimenomeer waar u waterfietsen en kano’s kunt huren. 

Vanaf onze campings aan het Trasimenomeer kunt u bekende steden als Perugia, Assissi en Siena bezoeken. Ook kunt u prachtige wandelingen en fietstochten maken. 


Accommodaties aan het Trasimenomeer

Op onze campings aan het Trasimenomeer biedt Allcamps luxe stacaravans aan waarbij u van alle gemakken bent voorzien. In deze luxe stacaravans zal het u aan niets ontbreken. 

Bekijk snel ons campingaanbod aan het Trasimenomeer en beleef een geweldige vakantie met Allcamps!