Campings Zuid-Noorwegen

Het zuidelijke deel van Noorwegen staat bekend om de schitterende kustlijn met stranden en de charmante dorpjes met witgeschilderde houten huizen. In deze regio vieren de Noren ook zelf graag vakantie vanwege de prachtige zee, de heldere luchten en de rotsen en stranden waar je heerlijk zonnebaden. De belangrijkste stad is Kristiansand, en hier bevindt zich tevens de haven waar de ferry uit Nederland aankomt.

Zien en doen in Zuid-Noorwegen

Bezoek zeker enkele van de dorpjes in Zuid-Noorwegen, waar u door de nauwe straatjes langs de witte huisjes wandelt. In Risør vindt u bijvoorbeeld veel leuke kleine ambachtswinkeltjes. Hollenderbyen, het oude centrum van het stadje Flekkefjord, is leuk om te bezoeken vanwege de vele streetart, zoals muurschilderingen. Hollenderbyen, wat Hollandstad betekent, dankt zijn naam aan de sterke band met Nederland in de 16e en 17e eeuw.  Het gebied rond Lista en Farsund is een stukje Amerika in Noorwegen, en hier rijden nog veel Amerikaanse auto's rond. Hier vindt u ook de beste surfplekken, en de mooie witte stranden van Lista.

Noorwegen kent vele natuurfenomeen die u vast ook gaat bekijken, zoals de horizontale kuilen in Brufjell. Deze zijn tienduizenden jaren geleden gevormd in de IJstijd, toen het zeeniveau een stuk hoger lag. Wandelen kan bijvoorbeeld in Raet National Park. Wie ontdekt hier de sporen uit de IJstijd? De kinderen doet u een plezier met een bezoekje aan Viltgården, waar ze tamme elanden kunnen aaien, of een fietstocht over een oude spoorweg, of een dagje raften. Ook leuk: in het plaatse Lindesnes kunt u dineren in het grootste onderwaterrestaurant ter wereld!

 

Campings in Zuid-Noorwegen

Frislufstliv, het buitenleven! Lekker bezig zijn, of luieren, in de buitenlucht. In Noorwegen is dit een geliefde vrijetijdsbesteding. Het concept is ook nauw verwant aan 'kos', oftewel gezelligheid. En waar komen deze twee dingen nou meer samen dan op een camping? De campings in Zuid-Noorwegen liggen vaak in prachtige gebieden, dichtbij stranden, fjorden, meren of bergen, en er zijn dan ook genoeg buitenactiviteiten te doen. Zwemmen, naar de speeltuin of het sportveld, fietsen of wandelen in de buurt, of juist relaxen in een hangmat. Er zijn meer dan 1000 campings, variërend van kleine natuurcampings tot 5-sterrencampings in Noorwegen. Op een camping in Noorwegen geniet u met het hele gezin, bekijk daarom nu alle campings die Allcamps in Noorwegen aanbiedt.

Selecteer datum
2 volwassenen
1

camping gevonden

Bekijk op kaart
Nog geen beoordelingen
camping-sorlandet
1/25
  • Verwarmde zwembaden
  • Direct aan het water, zonnen op de steiger
  • Minigolf en speeltuin
  • Huur een bootje en vaar naar Risør
12 beschikbare accommodaties
Vanaf€ 531,50
June 21 - 7 nachten, 2 volwassenen
Pagina 1 van 1