België is een land van Bourgondiërs waar het genieten van het leven voorop staat. Samen met de zeer korte reistijd naar onze campings in België, is dit de ideale bestemming voor een vakantie. België is een land met ontzettend veel variatie. Van prachtige steden als Brussel en Antwerpen tot aan de overweldigende natuur van de Ardennen. In België is er genoeg te zien en te doen. Kiest u voor vakantie in België, dan weet u zeker dat u goed zit bij Allcamps! Allcamps heeft verschillende campings in België. Wat u ook zoekt, bij Allcamps beleeft u een onvergetelijke vakantie in België!

Campings in de Ardennen

De Ardennen is een van de populairste regio’s in België om op vakantie te gaan. Op slechts enkele uren rijden vanuit Nederland bevindt u zich in een heel andere wereld. Zeker de actieve vakantieganger zal zich in de Ardennen vermaken. Huur een fiets of mountainbike en trek eropuit. Ook kunt u uitstekend kajakken of raften. Ook kunt u de steden Luik of Bastogne bezoeken. 

Campings aan de Belgische Kust

België kent een lange kustlijn, die ook wel bekend staat als de Belgische kust. Hier vindt u brede, kindvriendelijke zandstranden, en 13 badplaatsen in 10 kustgemeenten. Er is altijd wel een mooi strand te vinden waar u met het hele gezin een fijne vakantie zult beleven. Voor kinderen is een dag naar het populaire Plopsaland de Panne een aanrader, succes verzekerd!

Campings in Vlaanderen

Vlaanderen ligt vlakbij Nederland en hier kunt u heerlijk genieten van uw vakantie in België. Vanaf onze camping in Vlaanderen kunt u Antwerpen of het mooie Brugge bezoeken. Vlaanderen grenst aan Nederland, aan de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Vlaanderen, waar Nederlands gesproken wordt, staat bekend om zijn historische gebouwen, verrassende musea en unieke stadscentra, waar u naar hartenlust kunt fietsen en wandelen. De stad Brugge, ook bekend als het Belgische Venetië, en zijn charmante huizen aan het water zijn een geweldige plek om uw kampeervakantie in de meest toeristische provincie van België door te brengen. Ook Gent, Antwerpen, Hasselt of Leuven zijn uw bezoekje meer dan waard. Maar Vlaanderen is niet alleen steden en musea. Het omvat daarnaast ook toeristische gebieden als de Kempen en Belgisch Limburg, allemaal prachtige regio's met veel natuur. Een camping in Vlaanderen is zo gevonden bij Allcamps!

Praktische informatie over België

In België wordt Nederlands, Frans en Duits gesproken.

België heeft een gematigd zeeklimaat met milde winters en milde zomers. 

België beschikt over een uitgebreid wegennet. Daarnaast is er een goede treinverbinding en rijden er door het gehele land verschillende lijnbussen. 

De Belgische eetcultuur kent een bourgondische houding. De Belgen hebben een aantal streekgerechten waaronder everzwijn, hert en Mechelse koekoek. Verder is stoofvlees en bloedworst met appelmoes een typisch Belgisch gerecht. 

Daarnaast staat België vooral bekend als bierland. Verder genieten de Belgische bonbons wereldfaam. 

Bezienswaardigheden in België

Bij onze campings in België is er genoeg te zien en te doen. Zo kunt u bijvoorbeeld een dag naar het mooie Antwerpen. Loop hier zeker over de drukke winkelstraat de Meir en drink achteraf een verkoelend drankje op een terras op de grote markt. Ook kunt u een bezoek brengen aan het historische Brugge. 


Als u meer van de natuur houdt, dan kunt u in de Ardennen alle kanten op. Hier kunt u bijvoorbeeld een mountainbiketocht ondernemen of een mooie wandeling maken. Daarnaast zijn er in de Ardennen veel grotten die een bezoek waard zijn.