Oostenrijk is een schitterend land dat veel te bieden heeft. Hier vindt u rust en kunt u genieten van de overweldigende natuur, prachtige meren en schitterende landschappen. Voor actieve vakantiegangers is dit ook de ideale bestemming. Het land leent zich uitstekend om mooie wandeltochten te maken of het ruwe gebied al klimmend of fietsend te verkennen. Gecombineerd met de vele pittoreske dorpjes en bruisende steden is een campingvakantie in Oostenrijk er een om nooit te vergeten. Bovendien profiteert u bij Allcamps van de beste campings in Oostenrijk voor de meest scherpe prijzen! Kiest u voor een campingvakantie in Oostenrijk met Allcamps, dan weet u dat u goed zit. Zo bieden wij verschillende campings in Oostenrijk aan een meer. Ook hebben wij een aantal kleine campings in Oostenrijk. 

Campings in Steiermark

Steiermark is één van de populairste regio’s in Oostenrijk en dat is natuurlijk niet voor niks. Deze regio nodigt uit om ontdekt te worden. Hier kunt u heerlijk eten en onze campings in Steiermark worden omgeven door schitterende bergen. In Steiermark biedt Allcamps camping Bella Austria waar u kunt verblijven in een luxe stacaravan. Hier ontbreekt het u aan niets.

Campings in Karinthië

Daarnaast biedt Allcamps ook een camping in het populaire Karinthië. Camping Schluga is een moderne camping tussen de Karintische en Gailtaler alpen. Daarnaast kan de sportliefhebber zijn hart ophalen. Er zijn 2 voetbalvelden, beachvolleybal, tafeltennis, een fitness en aquagym mogelijk. Verder zijn er diverse uitstapjes mogelijk naar bijvoorbeeld Villach en Spittal. Ook camping Schluga See is een aanrader.

Overige regio’s met campings

Naast onze campings in Steiermark en Karinthië bieden wij ook campings aan in Tirol en Salzburgerland. Veel campings liggen in Oostenrijk aan een meer, waar u kunt zwemmen of met een bootje varen. Een ding staat vast, u heeft bij Allcamps de ruimste keuze aan campings in Oostenrijk.

Praktische informatie over Oostenrijk

In Oostenrijk wordt Duits gesproken. In enkele delen van het land wordt ook Sloveens, Kroatisch en Hongaars gesproken.

Oostenrijk heeft verschillende klimaten. De lage gebieden en dalen hebben een landklimaat. Boven de 1500 meter hoogte is er een hooggebergteklimaat.

Onze campings in Oostenrijk zijn goed te bereiken per auto. De wegen zijn over het algemeen goed. Voor het rijden op Oostenrijkse wegen is een tolvignet verplicht.

Oostenrijk staat bekend om de Wiener schnitzel, de Apfelstrudel en de Kaiserschmarren, een variant op de Nederlandse pannenkoek.


Bezienswaardigheden in Oostenrijk

Vanaf onze campings in Oostenrijk kunt u veel ondernemen. Als u verblijft op onze camping in Steiermark kunt u een bezoek brengen aan het bierstadje Murau. Ook de Turracherhöhe is een bezoek waard. Vanaf de top kunt u met de Nocky Flitzer rodelbaan weer naar beneden.

Ook als u op onze camping in het Salzburgerland verblijft, is er genoeg te zien en te doen. Zo kunt u hier het Nationaal park Hohe Tauern bezoeken. Dit is het grootste natuurreservaat in de Alpen. Verder zijn de Krimml watervallen een aanrader.