Corsica hoort weliswaar bij Frankrijk, maar neemt toch een bijzondere positie in. U kunt er alleen met de boot of het vliegtuig komen. Op dit fantastische eiland vindt u prachtige ongerepte natuur met hoge bergen, maar ook mooie stranden en leuke stadjes. De Fransen noemen Corsica niet voor niets het Ile de Beauté (eiland van schoonheid).

Te zien en te doen op Corsica

Er is zoveel moois te zien op Corsica. Het westelijk gedeelte heeft een grillige kustlijn met mooie baaien inhammen, waar u schitterende zandstranden vindt. Tip: rij de kustweg vanaf Ile Rousse in het noorden tot aan Bonifacio. U heeft hier prachtige vergezichten, de rit is werkelijk adembenemend. Maar let op: de gemiddelde snelheid is hier laag, de wegen zijn kronkelend en u moet hier minimaal een dag voor uittrekken. 

Wandelen kan op de GR20. In de 'duim' van Corsica ligt de Monte Stello, en vanaf de top op zo'n 1000 meter is het uitzicht werkelijk prachtig. De GR20 loopt verder het binnenland in, dwars door de bergen. In het binnenland van Corsica ligt de hoogste berg van het eiland, de Monte Cinto (ruim 2700 mtr). Bent u niet zo sportief, maar wilt u wel genieten van de natuur, dan neemt u het treintje van Bastia naar Corte. Dit stadje is tegen een berg gelegen en van hieruit kunt u ook op ontdekkingstocht. 


De oostkust van Corsica is heel anders. Hier vindt u spierwitte stranden. Porto Vecchio is een populair stadje en in de zomer is deze baai flink druk. Meer noordelijk ligt Aléria, wat ooit een Romeinse nederzetting was.


Het weer op Corsica is altijd prima. De temperatuur daalt er in de winter bijna nooit onder de 15 graden. In de zomer kan de temperatuur oplopen tot wel 35 graden. U zoekt dan verkoeling onder de bomen, of in de prachtige bergen.


Comfortabel kamperen op Corsica

Allcamps heeft een aantal campings op Corsica geselecteerd. Wij hebben daardoor een divers campingaanbod op Corsica, zodat u altijd een camping vindt die bij u past. 


Zo is er de kleinschalige camping Acqua e Sole, vlakbij Porto Vecchio. Of wat dacht u van de mooie camping Sole di Sare die aan een riviertje ligt, en op loopafstand van een dorpje. Direct aan zee liggen de campings Kalliste en Marina d'Aléria.Op al deze campings kunt u stacaravans huren, op sommige ook lodgetenten.