Luxemburg is een prachtig land met veel natuur en cultuur. Het is één van de kleinste landen in Europa. Toch heeft Luxemburg zijn bezoeker veel te bieden. Allcamps biedt campings in Luxemburg waarbij u van alle gemakken bent voorzien. Op slechts enkele uren rijden van Nederland waant u zich op een camping in Luxemburg in een heel andere wereld. Het stuwmeer van de Bovensûre bijvoorbeeld biedt tal van watersportmogelijkheden. 

Praktische informatie over Luxemburg

In Luxemburg wordt Luxemburgs gesproken. Daarnaast wordt er ook Frans en Duits gesproken.

Luxemburg kent een gematigd zeeklimaat. 

Luxemburg heeft een efficiënt en goed wegnetwerk. Onze camping in Luxemburg is per auto goed te bereiken. Daarnaast heeft Luxemburg een internationale luchthaven. Verder is er ook een spoorwegnet met een TGV verbinding naar Parijs. 

Typische Luxemburgse gerechten zijn gerookt varkensvlees met bonen en bonensoep met aardappelen. Verder is gebakken vis uit de Moezel een specialiteit in Luxemburg. 


Bezienswaardigheden in Luxemburg

Vanaf onze campings in Luxemburg kunt u een bezoek brengen aan Luxemburg stad. In Luxemburg stad kunt u de mooie kathedraal bezichtigen. Ook de Adolfsbrug is de moeite waard. Toen de brug in 1908 voltooid was, was dit de grootste stenen boogbrug in de wereld. Vandaag de dag heeft u vanaf de brug een mooi uitzicht. 

Een van onze populairste campings in Luxemburg is camping Birkelt. Boek nu uw camping in Luxemburg bij Allcamps en betaal géén reserveringskosten!