De kust van Montenegro bestaat uit verschillende delen. De campings die Allcamps aanbiedt, liggen voornamelijk bij de Ulcinj Riviera. Aan deze zuidelijkste Riviera vindt u ook Velika beach, het langste strand van de Adriatische kust, en twee schiereilanden, Marjan en Mandra, die een subtropisch klimaat hebben. Iets hoger ligt de Budva Riviera, met de beste zandstranden van Montenegro, omzoomd door hoge rotswanden. De Tivat Riviera telt in totaal 17 stranden en drie eilanden voor de kust. De meest noordelijke riviera is de Kotor Riviera, met verschillende soorten stranden en een mediterraan klimaat.

De kust van Montenegro

Strandliefhebbers kunnen hun hart ophalen op Velika Plaza, het langste strand van Montenegro. Dit strand is maar liefst dertien kilometer lang en ligt bij Ulcinj. In 2010 is Velika beach door The New York Times uitgeroepen tot een van de top reisbestemmingen.

Ulcinj, aan het begin van Velika beach, is de meest zuidelijke plaats aan de kust van Montenegro en stond vroeger bekend als de piratenhoofdstad van de Adriatische Zee. De prachtige oude binnenstad heeft veel weg van een kasteel. Ulcinj heeft een oosterse uitstraling dankzij haar moskeeën, oude Turkse herenhuizen en met mozaïek versierde vesting.

Er zijn veel grote en kleinere campings aan de kust van Montenegro.