Bent u op zoek naar een campingvakantie in Italië direct aan zee? Dan is één van onze campings aan de Adriatische kust een aanrader. Een vakantie aan de Adriatische kust biedt u alles wat u nodig heeft. Zo kunt u hier verschillende watersporten beoefenen en daarnaast is er genoeg te zien en te doen. Zo kunt u een bezoek brengen aan het mooie Venetië. Maar ook als u heerlijk tot rust wilt komen is de Adriatische kust een prima bestemming. Bij Allcamps vindt u een uitgebreid aanbod van campings aan de Adriatische kust.

Te zien en te doen aan de Adriatische kust

De Adriatische zee loopt van Noord-Italië tot de hak van de laars. Er is genoeg te zien en te doen aan de Adriatische kust. Zo kunt u bijvoorbeeld de levendige badplaats Lido di Jesolo bezoeken. Hier treft u een winkelstraat van maar liefst acht kilometer met verschillende restaurants, bars en winkels. 

Het noordelijke deel van de Adria wordt ook wel de Venetiaanse kust genoemd. Als u op een camping bij Venetië bent, brengt u natuurlijk een bezoek aan de wereldberoemde stad Venetië. Venetië geniet wereldfaam door de vele smalle grachten. Als u in Venetië bent, ga dan zeker een rondje mee in een beroemde Gondoletta boot. Tip: neem de waterbus, die gaat ook door het hele Canal Grande en is een stuk goedkoper. Ook het Guggenheim museum is een bezoek waard.

Verder kunt u ook een bezoek brengen aan Burano. Burano is bekend om de prachtige handgemaakte Venetiaanse kant. Daarnaast staat Burano ook wel bekend als ‘kleureneiland’ door de vele gekleurde huizen. Op Murano kunt u glasblazersateliers bezoeken en natuurlijk iets moois kopen als souvenir voor thuis.

Wat zuidelijker liggen mooie steden als Rimini, Ravenna en Chioggia op u te wachten. In het natuurgebied van de Po-delta vindt u vele vogelsoorten. Maar geef toe, u komt natuurlijk in eerste instantie voor het strand! Ook ten zuiden van Venetië is dit prachtig, vaak met zonnebedjes en parasols. 's Avonds gaat u flaneren in Lido degli Estensi of in Rimini. En de kinderen? Die doet u een plezier met een bezoekje aan een van de waterparken, zoals Aqualandia bij Lido di Jesolo, Aquafan bij Rimini of Mirabilandia bij Ravenna. 


Puglia (Apulië) ligt ook aan de Adriatische zee, hier vindt u campings in Puglia. 

Comfortabel kamperen aan de Adriatische kust

Allcamps heeft de campings aan de Adriatische kust zorgvuldig geselecteerd. Wij hebben een divers campingaanbod aan de Adriatische kust. Als u op één van deze campings verblijft, beleeft u gegarandeerd een topvakantie! 

Camping Union Lido is een van de beste campings in Europa. Er zijn maar liefst 2 aquaparken, 7 restaurants en de camping ligt aan een lang, breed zandstrand. Er is ontzettend veel te doen voor alle leeftijden, van speeltuin tot disco en niet te vergeten de vele sportactiviteiten.

Ook camping Marina di Venezia is een van de toppers binnen ons aanbod. Deze camping heeft een groot waterparadijs waar iedereen uren waterspeelplezier heeft. Daarnaast ligt deze camping direct aan zee. Ook Venetië is gemakkelijk per boot te bereiken.

Daarnaast is ook camping Pra’Delle Torri een aanrader. Deze camping heeft het grootste kinderbad van Europa en is direct aan zee gelegen. De echte watersporters kunnen hier hun hart ophalen. Voor de kleintjes zijn er luchtkussens en speeltoestellen. Daarnaast organiseert het enthousiaste animatieteam allerlei activiteiten.


Vlakbij Cavallino ligt camping Mediterraneo. Deze camping heeft sinds een paar jaar een geheel nieuw aquapark.

Bent u meer een liefhebber van kleine campings aan de Adriatische kust? Ook dan bent u bij Allcamps aan het juiste adres! Zo bieden we bijvoorbeeld Camping Il Tridente aan en camping Riccioneo, beide direct aan zee.

Accommodaties aan de Adriatische kust

Op onze campings aan de Adriatische kust bieden wij verschillende accommodaties. Zo kunt u kiezen voor één van onze luxe stacaravans. Daarnaast biedt Allcamps ook bungalows en luxe tenten aan.

Wacht niet langer en boek nu uw campingvakantie aan de Adriatische kust! Bovendien betaalt u bij ons geen reserveringskosten!