Hongarije is een prachtig land voor een lange kampeervakantie. Naast een heerlijk klimaat zijn hier tal van bezienswaardigheden. Zo kunt u vanaf onze campings in Hongarije bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het bruisende Boedapest. Daarnaast heeft Hongarije een overweldigende natuur. Beleef het nu zelf op één van onze campings in Hongarije! In Hongarije biedt Allcamps verschillende campings aan. Zo kunt u uit verschillende campings aan het Balatonmeer kiezen. Verder kunt u ook kiezen voor een campingvakantie in de regio’s Bükfürdo en Tiszakécske. Allcamps biedt verschillende campings in Hongarije zodat er altijd een camping aansluit op uw wensen. 

Campings aan het Balatonmeer

Aan het mooie Balatonmeer biedt Allcamps maar liefst vijf topcampings aan. Het Balatonmeer is het grootste zoetwatermeer van Europa. Als u kiest voor een campingvakantie aan het Balatonmeer bent u verzekerd van veel zon en ontspanning. Hier komt u helemaal tot rust. 


Campings in Bükfürdo

In de regio Bükfürdo biedt Allcamps camping Eva aan. Hier kunt u optimaal genieten van de rust en de natuur. Bent u een echte liefhebber van wellness? Op 200 meter van de camping ligt de spa van Bükfürdo waar u helemaal tot rust komt. Op zo’n 20 kilometer van de camping vindt u de gezellige plaats Kőszeg. 


Overige regio’s met campings

Naast campings aan het Balatonmeer en in Bükfürdo biedt Allcamps ook een camping aan in de regio Tiszajécske. 


Praktische informatie over Hongarije

Hier vindt u praktische informatie voor als u op vakantie gaat in Hongarije:

Hoofdstad van Hongarije: Boepapest

Munteenheid: Forint (HUF)

Tijdsverschil: Geen met Nederland

Aantal inwoners: Ca. 9 miljoen

Religie: 55% Rooms-katholiek, de rest valt onder overig

Regeringsvorm: Republiek

De taal in Hongarije

In Hongarije wordt Hongaars gesproken. Daarnaast wordt er ook Duits, Kroatisch, Slowaaks en Roemeens gesproken.


Het klimaat in Hongarije

Doordat Hongarije omsloten is door bergen en heuvels, krijgen depressies veel minder kans om het land te bereiken. Zo is Hongarije een droog land met een gunstig klimaat. Het westelijke deel en de berggebieden kennen een wat koeler en natter klimaat.


Het vervoer in Hongarije

Hongarije kent een zeer dicht wegennet. De wegen zijn goed onderhouden en worden vandaag de dag steeds uitgebreid. Daarnaast worden de grotere steden door treinverbindingen met elkaar verbonden. Tussen de kleinere dorpen zijn diverse busverbindingen.


Het eten in Hongarije

Traditionele Hongaarse gerechten bestaan vaak uit vlees met groenten van het seizoen. De Hongaarse keuken kent Turkse en Oostenrijkse invloeden en is door de jaren heen steeds gevarieerder geworden. Typisch Hongaarse gerechten zijn bijvoorbeeld de Fatányéros, een vleesmaaltijd op een houten schotel. Ook de Kolbász worst is populair. 


Bezienswaardigheden in Hongarije

Vanaf onze campings in Hongarije zijn er verschillende bezienswaardigheden. Zo kunt u vanaf onze campings aan het Balatonmeer een bezoek brengen aan het prachtige Boedapest. Hier kunt u heerlijk shoppen en natuurlijk genieten van het uitzicht over de Donau. Daarnaast bevinden zich aan het Balatonmeer mooie dorpjes omgeven door natuur. Ook kunt u hier prachtige fietstochten maken.