Wanneer u er even helemaal tussenuit wilt, maar toch niet te ver wilt rijden, dan is een vakantie in de Ardennen iets voor u! Kanoën, wandelen, een prachtige omgeving met heuvels en beekjes, de Ardennen wachten op u. Kamperen in de Ardennen is de ideale manier om te Ardennen echt te leren kennen. Een goede camping in de Ardennen vindt u bij Allcamps. Wat dacht u bijvoorbeeld van camping La Clusure? Echt een luxe camping in de Ardennen waar u een mooie stacaravan kunt huren. 

Meer over de Belgische Ardennen

De Belgische Ardennen liggen in België, in het gedeelte dat grenst aan Frankrijk en Luxemburg. Als u kiest voor een campingvakantie in de Belgische Ardennen, kunt u historische plaatsen bezoeken zoals de stad Bastogne, het Bastogne War Museum en het Bois Jacques waar de slag om de Ardennen plaatsvond of het plaatsje Foy, waar nog sporen van WOII te zien zijn, maar ook een duik nemen in de adembenemende natuur met de uitgestrekte bossen en de vele beekjes en rivieren waar u prachtig kunt wandelen.

Campings in de Ardennen

Een campingvakantie in een stacaravan is de perfecte keuze als u een vakantie in de bosrijke omgeving van de Ardennen wilt doorbrengen, maar wel lekker comfortabel op vakantie wilt. U kunt dan zelf beslissen welke activiteiten u gaat ondernemen: gaat u wandelen of een dagje naar Luxemburg bijvoorbeeld?

Enkele tips voor een leuk dagje uit:

  • De geplaveide straten van middeleeuwse stadjes als Rochefort
  • Het kasteel van La Roche in de Ardennen en de omliggende heuvels
  • Het natuurreservaat van de Hoge Venen
  • De Semoisvallei

De zee vindt u niet in de regio, maar bij Allcamps vindt u wel campings in de Ardennen aan een rivier, zoals camping Parc La Clusure of camping de Chenefleur aan de Semois. Andere bekende plekken om te zwemmen zijn Maboge-Beach aan de rivier de Ourthe, het meer van Conchibois en het meer van Cherapont.