Campings Polen

Polen is een van die landen die nieuw zijn in ons aanbod. Misschien niet een van de landen waar u als eerste aan zou denken als u aan een campingvakantie denkt, maar Polen is verrassend veelzijdig! Als u op zoek bent naar rust, ruimte, prachtige natuur en vriendelijke mensen, dan zit u helemaal goed in Polen. De brede zandstranden aan de Baltische zee kunnen wedijveren met die in Zuid-Europa, zo mooi zijn ze. En in het binnenland vindt u prachtige steden als Gdansk. Het platteland telt vele meren en pittoreske dorpjes, waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Allcamps biedt verschillende campings in Polen aan.

Meer over Polen

Polen ligt tussen Duitsland en o.a. Oekraine. Het land grenst in het noorden aan de Baltische zee en is ongeveer 7,5 keer zo groot als Nederland.  Er wonen ruim 37 miljoen mensen, dat is iets meer dan 2x zoveel als in Nederland. Reizigers naar Polen gaan vooral naar Kraków, Warschau, Gdańsk, Auschwitz en het Tatra gebergte. 

De landschappen van Polen zijn erg afwisselend. Van de gouden stranden aan de Oostzee tot de Grote Meren in het noorden en van de pieken van de Tatra tot de Bieszczady-bergketen in het zuiden. Het uitgestrekte Bialowieskawoud, het grootste en oudste oerbos van Europa, is nog bijna in oorspronkelijke staat en staat op de UNESCO-lijst van wereld-erfgoed. Hier kan men zelfs nog wisenten, het grootste dier van Europa, bewonderen. Polen heeft meer dan 20 Nationale parken!

Polen kent een gematigd landklimaat, met vrij koele winters en redelijk warme zomers. Van heel Europa is Polen een van de landen met de minste neerslag. De zomers in Polen zijn over het algemeen niet zo warm als de landen aan de Middellandse Zee. maar warmer dan bij ons. Door de aanvoer van warme lucht vanuit het oosten kan de temperatuur in de zomer soms tot ver boven de 30 graden uitkomen.

De hoofdstad van Polen is Warschau. Hier wonen ongeveer 3,5 miljoen mensen. De officiële Poolse munteenheid is de zloty. 5 sloty is ongeveer 1 euro. Het prijsniveau in Polen ligt over het algemeen maar net iets onder dat van Nederland.

Het uitgebreide wegennetwerk in Polen bestaat grotendeels uit verharde wegen, onverharde wegen vindt u nog op het platteland.

Campings in Polen

Kamperen is populair in Polen, er zijn enkele honderden campings. De campings in Polen lijken veel op campings zoals die in andere landen bekend zijn, maar afgescheiden staanplaatsen zijn zeldzamer. Sanitair is vaak prima in orde, en in veel gevallen nieuw of gerenoveerd, met overal warm water. Glamping is ook in Polen erg in opkomst. De campings in Polen zijn onderverdeeld in sterren, van 1 tot 4. Deze staan niet voor kwaliteit, maar voor de faciliteiten waar de camping over beschikt. Bij Allcamps vindt u natuurlijk alleen de beste campings op de mooiste plekken in Polen.

Selecteer datum
2 volwassenen
0campings gevonden