Camping Frankrijk aan meer

Wilt u graag aan het water kamperen, maar niet helemaal naar de Middellandse zee afreizen? Dan is een camping aan een meer in Frankrijk een goed alternatief!
Frankrijk kent veel meren, van heel groot tot een meertje op een camping, en er zijn in Frankrijk heel veel campings die aan een meer liggen.
Wat dacht u van de volgende meren?

Het meer van Annecy
Dit is het bekendste meer van Frankrijk, en bij toeristen heel populair, ca 1000 km van Utrecht. U kunt uren ronddwalen door het pittoreske stadje Annecy met z'n kanalen, maar er is meer! Het meer is omgeven door hoge bergen, dus u wordt iedere morgen wakker met een prachtig uitzicht. In deze omgeving wordt veel parapente beoefend, met een valscherm van de berg afspringen en zweven door de lucht. U ziet ze vanaf uw stoeltje voor uw tent of caravan overvliegen. Geweldig! En voor ca. € 100 maakt u zelf ook zo'n tandemsprong. Wat minder spannend, maar ook mooi: een fietstocht rondom het meer. Het fietspad ligt op u te wachten. Dus zoekt u een camping in Frankrijk aan een meer? Denk dan eens aan het meer van Annecy.

Het meer van Cazaux et Sanguinet
Nog zo'n pareltje van een meer in Frankrijk met diverse campings: het Étang de Cazaux et Sanguinet, het een na grootste meer van Frankrijk op zo'n 1150 km van Utrecht. Omzoomd door dennenbossen, met mooie zandstrandjes en maar langzaam dieper wordend water, is dit een ideaal meer voor rustzoekers. Maar ook bootjevaren, vissen en zelfs windsurfen kan op dit meer. Op camping Sanguinet-Plage aan dit meer is van alles te doen: er is zelfs een overdekt zwembad, en leuke animatie.

Le Grand Lac (het meer van Clairvaux les Lacs)
Op zo'n 800 km van Utrecht, in de Jura, ligt Clairvaux les Lacs, een gezellig dorpje vlakbij een helderblauw meer. Als u op zoek bent naar een camping in Frankrijk aan een meer, dan is camping Le Fayolan ook echt een aanrader. Een zandstrandje, een duiktoren en een watersportcentrum, en daarnaast nog een binnen- en buitenbad, maken van deze camping een topper aan een van de mooiste meren van Frankrijk.

Hieronder treft u alvast een selectie aan van campings aan een meer:

Camping L'Ideal
Bekijk!
Camping La Nublière
Bekijk!
Camping Le Fayolan
Bekijk!
Camping Le Val de Bonnal
Bekijk!
Camping Lac de Sanguinet
Bekijk!
Camping Le Lac des Vieilles Forges
Bekijk!
Camping La Rive
Bekijk!
Camping Le Lac de Thoux
Bekijk!