Voorzieningen op de camping

Zijn alle voorzieningen op de camping gratis te gebruiken? 

  • Voorzieningen als Wifi, ligbedden, wasmachines en sommige aquaparken op de camping, zaken die niet direct met uw boeking van uw accommodatie te maken hebben, zijn meestal niet in de prijs inbegrepen.
  • Faciliteiten zoals duikscholen, wellness voorzieningen, fietsverhuur of verhuur van ligbedden en parasols, zijn niet inclusief in de prijs, omdat dit vaak door een ander bedrijf op de camping gerund word. Allcamps beschikt niet over deze prijzen.
  • Indien u van deze voorzieningen gebruik wilt maken, dient u dit ter plaatse te betalen.


Hoe zit het met de openstelling van de voorzieningen?

  • Sommige voorzieningen en faciliteiten kunnen in het voor- en naseizoen niet, of beperkt, gebruikt worden (bv supermarkt, animatie en zwembaden)
  • Dit wordt door de camping ter plaatse bepaald, afhankelijk van bv. bezetting, het weer en temperatuur. Allcamps kan niet verantwoordelijk worden gehouden wanneer voorzieningen of faciliteiten gesloten zijn.

Ik heb weleens gehoord dat er op campings faciliteiten dicht zijn tussen de middag?

  • Dat komt soms voor inderdaad! Houdt er rekening mee dat op sommige campings de siësta in acht wordt genomen. Met name op Italiaanse campings kunt u soms op bepaalde tijden rond het middaguur geen gebruik maken van het zwembad, ook andere faciliteiten zijn niet of in mindere mate beschikbaar en zelfs de slagboom gaat dan niet open. U kunt dan tijdens de siësta de camping niet op of af.

Mag iedereen van het gezin vrij gebruik maken van de zwembaden en de glijbanen?

  • Op sommige campings geldt er een toeslag voor het gebruik van de (binnen-)zwembaden en glijbanen. Ook geldt er vaak een minimumleeftijd of -lengte voor het gebruik van de zwembaden en de glijbanen. U dient ten allen tijde de instructies van de badmeester of campingmedewerkers op te volgen. Ook komt het soms voor dat zwembaden en of glijbanen gesloten zijn tijdens de siësta.

Waar moet ik verder nog op letten? 

  • Alle voorzieningen vallen onder de verantwoordelijkheid van de camping. Allcamps kan niet aansprakelijk worden gesteld voor netheid, openingstijden en kwaliteit.
  • Als u eerder aankomt, kunt u vaak al  gebruik maken van de faciliteiten, maar de camping kan u hiervoor een aparte vergoeding in rekening brengen.