Campingvakanties: een veilige manier van vakantie

Een campingvakantie is een veilige manier van vakantie vieren met een aantal belangrijke voordelen:

  • Ze spelen zich voornamelijk in de buitenlucht af
  • U heeft de ruimte om uw eigen accommodatie heen
  • In de meeste gevallen heeft u eigen sanitair
  • De meeste campingbestemmingen zijn uitstekend met de auto te bereiken. In geval van nood bent u binnen 12 tot 15 uur thuis én bent u niet afhankelijk van ander vervoer 

Bij Allcamps heeft u bovendien de grootste keuze uit rustige én veilige campings in Europa, zodat u samen met uw gezin kunt genieten van de rust en ruimte op een van onze topcampings.

Zonder zorgen op vakantie

U wilt natuurlijk wel gewoon een duik in het zwembad kunnen nemen. De kinderen willen zeker weten dat ze nog steeds van die toffe waterglijbanen kunnen. En een terrasje pakken of een hapje eten in een restaurantje aan de boulevard hoort ook bij de vakantie, liefst zonder mondkapje. 

Gelukkig hoeft u zich daar geen zorgen over te maken:

  • Op bijna alle campings zijn de zwembaden en de glijbanen gewoon open. 
  • Op bijna alle campings zijn de restaurants en bars gewoon open
  • Op bijna alle campings is er animatie, sport en avondentertainment
  • Musea, terrasjes en attracties zijn bijna overal geopend

Mondkapjes hoeven in principe alleen gedragen te worden in afgesloten ruimtes, zoals winkels en musea, of daar waar er echt geen 1,5 meter afstand kan worden gehouden. In sommige landen dient u in het restaurant een mondkapje op te zetten als u van tafel gaat, bijvoorbeeld om naar het toilet te gaan. 

Ontsmetten is het toverwoord. Van de kleinste knoppen van het sanitairgebouw tot de ligbedden bij het zwembad en de speeltoestellen in de speeltuin: elke camping houdt zich aan het strenge protocol wat voldoet aan de eisen die door de regering van het betreffende land is opgelegd. 

Veel campings hebben een app, waarmee u kunt reserveren voor het restaurant of de kinderanimatie, die vaker in kleine groepjes plaatsvindt. Even langslopen om te reserveren kan natuurlijk ook. 's Avonds worden op het terras de tafeltjes op 1,5 meter afstand gezet, zodat u veilig maar toch gezellig kunt genieten van leuke shows.

Op veel campings is het rustiger, omdat er minder mensen toegelaten worden. Hierdoor worden de faciliteiten en voorzieningen vanzelf ook minder druk bezocht. Heel soms is het nodig om met tijdslots te werken voor het zwembad, zodat iedereen elke dag lekker kan zwemmen.

Campings doen kortom hun uiterste best om u, ondanks of misschien wel dankzij de maatregelen, een fijne vakantie te laten beleven!

Op onderstaande pagina’s staat per vakantieland aangegeven wat de coronamaatregelen zijn die genomen worden én wat de invloed hiervan is op campings.